Всички знаем, че във време на горещини организмът се нуждае от повече течности, които можете да му осигурите и чрез храната.
Няколко плодове и зеленчуци са основен източник на вода за хидратацията на кожата и организма, когато термометърът се нажежи до червено.
Краставиците съдържат 96,7% вода. За жегите можете да промените традиционния таратор с пасирана краставица, кисело мляко, листа мента и лед.
В домата количеството на водата пък е 94,5%. Той е свеж зеленчук, задължителна съставка на повечето салати, сандвичи и сосове.
Зелената чушка също е пълна с вода – 94%, но освен това тя е богата и на антиоксиданти.
И за десерт – диня. Тя съдържа 91,5% и е добър източник (заедно с доматите) на ликопен. Това е антиоксидант, който изобилства в червените плодове и зеленчуци и помага в борбата с рака, а освен това понижава холестерола.