Подрастващите, които редовно ядат фъстъчено масло, намаляват с 39% риска от рак на гърдата след 30-годишна възраст.
Някои доброкачествени заболявания на гърдата има опасност да се превърнат в злокачествени в по-късен етап от живота.
Изследователи от вашингтонския университет по медицина в Сейнт Луис и медицинското училище на "Харвард" са открили връзката между фъстъците и рака на гърдата при момичета на около 15-годишна възраст.
Учените изследвани 9039 американски момичета между 1996 г. и 2001 г., и след това провели същото проучване между 2005 и 2010 г.
Всички участнички били на възраст между 18 и 30 години.
Те установили, че тези, които хапвали фъстъчено масло и ядки два пъти седмично намаляват с почти 40% опасността от рак на гърдата.
Констатациите сочат още, че бобът, лещата, соята и царевицата също могат да помогнат за предотвратяванията на рака.