Чаят от магданоз винаги се е препоръчвал при нередовен менструален цикъл или за възстановяване след раждане.
Билкари обаче разкриха всички полезни свойства на зелената напитка.
Магданозът се използва в лечението на всички проблеми, свързани с бъбреците.
Този чай трябва да се пие в случай на инфекция на пикочния мехур, както и при поява на камъни в бъбреците.
Отварата от магданоз намира приложение и в профилактиката и лечението на рак на дебелото черво, както и при рак на шийката на матката.
Магданозът е богат на фолиева киселина, която е от съществено значение за сърдечно-съдовото здраве.
Той съдържа и много витамини А, С , Е и минерали, а неговото редовно използване, допринася за намаляване на лошия холестерол.
Ако страдате от високо налягане, също можете да използвате чай от магданоз за неговото намаляване.
Той успокоява червата, подобрява храносмилането и премахва газове.
Магданозът е богат и на желязо, така че използването му се препоръчва в случай на анемия.
Едно от многобройните свойства на зеленото растение е премахването на лошия дъх.
Особено ефикасен е, когато ядете лук или чесън и искате да неутрализирате миризмата.
Може да си направите отварата по следния начин – една връзка магданоз се залива с 500мл гореща вода и се оставя да ври на слаб огън за 10-15 минути.
Не е нужно да нарязвате листата, при желание може просто да ги накъсате.
Пийте по малко от отварата всеки ден. Тази напитка ще подобри храносмилянето, ще възбуди апетита и ще ободри целия ви организъм.