Необходими продукти (за една порция):
1/2 чаша елда или киноа
1/2 чаша сурови ядки (бадеми, орехи, слънчоглед)
1/2 чаша овесени ядки
1/2 чаша микс от горски плодове (боровинки, малини, къпини, диви ягоди)
50 г сирене
Начин на приготвяне:
Предишната вечер смесваме елдата/киноата и суровите ядки в малка тенджера, а после ги заливаме с вода, така че да бъдат покрити поне с един пръст течност.
На сутринта добавяме овесените ядки и кипваме водата на котлона. Оставяме ги да врат две минути, а след това тенджерата престоява захлупена още десетина минути, за да могат зърната да поемат водата.
Закуската сервираме в чаша или купичка заедно с плодовете и лъжица мед. По желание може да заменим меда с домашно сладко, както и да прибавим бучка сирене.
Топла зърнена закуска
Ех, че хубаво!
12686