Тиквен пай за закуска

Докато сме в сезона на тиквата

Тиквен пай за закуска
Снимка: Vkusnoteka.bg
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти за плънката:

400 г тиква
1 ч.л. канела
5 с.л. захар
шепа сушени червени боровинки (или стафиди)
50 г натрошени орехи
кората от половин портокал
1/4 ч.л. индийско орехче

Продукти за тестото:

3 цели яйца
125 гр. меко масло
1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ванилии
галета

Начин на приготвяне:
Настържете тиквата. Прехвърлете я в тенджерка, долейте малко вода и я гответе за няколко минути на бавен огън, докато омекне. Прехвърлете я в купа и добавете захарта, канелата, индийското орехче, кората от портокал, орехите и сушените боровинки. Разбъркайте добре. 

Разбийте яйцата, докато удвоят обема си. Добавете захарта и мекото масло. След като се поеме прибавете киселото мляко, разбъркано с бакпулвера, а след него и брашното. Накрая овкусете с ванилията.

Разбийте добре сместа. Сглобете пая като редувате половината тесто, поръсено с галета, цялата тиквена плънка, отново галета и завършете с втората половина тесто. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. 

Когато изстине, поръсете с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти