Солен кейк

Става готов за отрицателно време

Солен кейк
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
100 г пушен бекон (нарязан на малки парченца)
2 яйца
130 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер
50 мл прясно мляко
50 мл зехтин или олио
кората на 1 лимон (настъргана на ситно ренде)
10 листа босилек (ситно нарязани)
60 г бяло сирене
сол и пипер

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете брашното и бакпулвера и добавете бекона, сиренето, лимоновата кора и босилека.

Разбъркайте съставките и ги посолете със сол и черен пипер. В друг съд смесете яйцата, млякото и олиото. Прибавете ги към сухата смес и ги разбъркайте добре с дървена бъркалка.

Разделете сместа във форма за 12 мъфина или я изсипете във форма за хляб, която предварително е постлана с намазнена хартия за печене.

Печете кекса около 15–20 минути и проверявайте готовността му с клечка за зъби. По желание, преди печене, можете да поръсите повърхността на кейка с маково семе или сусам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти