Необходими продукти:
2 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
2 ч.ч. ръжено брашно
60 г краве масло
2 с.л. настърган пармезан
1 кубче прясна мая
1 и 1/2 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
2 ч.л. морска сол
зехтин
За намазване на гевречетата:
1 жълтък, разбит с малко вода
морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете водата, солта, захарта и маята и ги оставете 15 минути настрана. После добавете мекото краве масло, пармезана и двата вида брашно. Омесете много меко тесто, направете го на топка, намажете я със зехтин и оставете тестото загънато да си почине 1 час.
Загрейте фурната на 220 градуса. Подгответе си една голяма тава и покрийте дъното ѝ с хартия за печене.
Самите гевречета се правят като разточите малко тесто на дълга пръчица, после я оформете като буквата U и усучете двата края веднъж и после ги сложете върху кръга, който се получава. Намажете гевречетата с малко жълтък, поръсете ги с морска сол и ги печете около 12-13 минути.
Ръжено-пшенични гевречета
Време e за вкусна закуска
8839