Необходими продукти:
200 г ръжено брашно
200 г краве сирене (добре отцедено)
200 г масло
1 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Оставяме маслото на стайна температура, докато омекне.
В подходяща купа натрошаваме сиренето и с помощта на вилица прибавяме към него маслото и разбърваме добре до хомогенизиране на сместа.
Постепенно към нея добавяме брашното, примесено с бакпулвера до получаване на консистенция за тесто.
Може да сложим маслини или различни подправки, според личните ни предпочитания.
От сместа оформяме топчета с големина на малък орех и ги нареждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Ръженките печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Ръженки
Да похапнем с охота
11253