Необходими продукти:
4 яйца (отделени жълтъци от белтъци)
50 мл. кленов сироп
1 ванилия
300 мл. прясно мляко
200 г пълнозърнесто брашно
1 бакпулвер
щипка сол
300 г горски плодове (пресни или от сладко, зависи какво имате)
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. Разбъркайте жълтъците, заедно с кленовия сироп и ванилията. Налейте прясното мляко и разбъркайте. Сложете пълнозърнестото брашно, заедно с един бакпулвер. Разбъркайте с миксер. Добавете щипка сол. Измийте и подсушете добре бъркалките и разбийте белтъците на сняг. Добавете ги, като бъркате с шпатула, така че сместа да остане максимално въздушна.
Загрейте тигана. Сложете съвсем малко масло и с помощта на супена лъжица покапете от сместа върху него. Оформете размер около 15 см. След като се изпече, обърнете палачинката от другата страна.
Първата се изпича малко по-бавно, но след като загрее добре тигана се изпичат буквално за секунди, така че стойте до тигана.
Сервирайте със сладка или солена плънка по ваш избор.