Необходими продукти:
За тестото:
300 мл топла вода
20 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
3 с. л. олио
брашно - около 500г или колкото поеме
олио за доомесване
За заливката:
2-3 с. л. галета
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
3-4 с. л. олио
Начин на приготвяне:
В купа разтворете маята в топлата вода, добавете захарта, малко брашно, разбъркайте добре и оставете закваската на топло да шупне.
След като това се случи, добавете олиото и постепенно започнете да прибавяте брашното, докато се образува меко тесто. Омесете го върху плот, намазан с олио. Не прекалявайте с брашното, по-добре добавете масло.
Оставете тестото да втаса за около час на топло. Оформете малки топчета и ги подредете в намаслена с олио тавичка. Покрийте милинките с кърпа и ги оставете да втасат за около половин час. През това време включете фурната на 180 градуса и пригответе заливката.
За нея смесете всички продукти в малка купичка. Непосредствено преди печенето я разпределете върху милинките и ги печете около 20 - 30 минути или докато станат апетитно златисти.
След като са готови ги напръскайте леко с вода и покрийте с кърпа.