Вече веднъж сме ви давали рецепта за пържени филийки по френски, но днес ви предлагаме още една.
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. ванилова есенция
2 с.л. кафява или бяла захар
1/2 ч.л. канела
1-2 с.л. масло (за подмазване на тигана)
щипка сол
Може да ползвате и козунак, ако ви се намира, вместо хляб.
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте всички продукти без маслото.
2. Нарежете хляба или козунака на филийки.
3. Потапяйте филийките една по една в сместа. Дръжте ги по около 20 секунди на всяка страна. Ако хлябът или козунакът е много пресен, ги дръжте по-малко, за да не се размекнат прекалено много.
4. Печете на умерен огън в предварително намазан с маслото тиган.
5. По желание може да поръсите вече готовите пържени филийки с пудра захар, или да ги поднесете с мед, сладко или солено, изборът е ваш.