
Необходими продукти за 4 броя:
350 г брашно
1/4 пакетче мая (около 12 г)
1 ч. л. захар
150 мл прясно мляко
80 г краве масло
150 г шунка
1 щипка сол
1 жълтък за намазване
маково семе за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със захарта. Престоява около 20 минути, след това се добавят брашното и млякото.
2. Омесва се тесто, към което се добавят нарязаната на кубчета шунка, солта и разтопеното масло и всичко се омесва добре. Ако е нужно, се добавя брашно. Оставя се да втасва около 20 минути и пак се омесва добре до получаване на меко тесто. По желание се оформят питки или гевреци.
3. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с маково семе. Пекат се 20 минути на 180 градуса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!