Необходими продукти (за 15-18 броя):
130 г брашно
2 супени лъжици захар
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол
1 яйце
2 супени лъжици масло
240 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
В купа смесете сухите продукти (брашното, захарта, бакпулвера, солта) и ги разбъркайте. В отделна купа смесете яйцето, маслото, млякото и хубаво ги разбъркайте.
Прибавете сухите съставки към сместа и отново разбъркайте. Оставете я да престои 20-30 минути. Печете палачинките на тиган (по възможност с незалепващо покритие). Няма нужда да намазвате тигана предварително с мазнина.
С черпак изсипете малко от сместа. Имайте предвид, че палачинките се запичат доста бързо. Когато на повърхността им се образуват мехурчета, обърнете палачинките.
Сервирайте ги топли с плънка по ваш избор.
Палачинки
По американски
23228