Няма нищо по-хубаво от храната приготвна вкъщи. Затова, ако имате малко свободно време тази неделя, ви препоръчваме рецептата за домашо прготвени кроасанчета.
Необходими продукти:
1 кг брашно
500 мл топла вода
20 гр сол
100 гр захар
40 г прясна мая
250 г меко масло за намазване
Приготвяне:
От посочените продукти се замесва меко, еластично тесто. То е необходимо да се прави предварителен квас. Тестото се оставя да отпочине 10-15 мин. и се разточва на тънка правоъгълна кора.
Намазва се с масло, прегъва са на две, отново се намазва и сгъва, докато направите кубче от тестото. За намазването е необходимо половината масло. Тестото се оставя във фризера да се втвърди за 30 мин.
Отново се разточва и същата процедура се повтаря с останалото масло. Отново се оставя да се стегне във фризера. Тестото се разточва, режат се триъгълници, които се завиват на кифли с плънка по желание - солена или сладка. Оставят се да втасат, намазват се с разбито яйце и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.