Необходими продукти:
2 чаени чаши бяло брашно + около 1/2 чаена чаша за допълнително доомесване
2 равни чаени лъжички бакпулвер
3/4 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 супена лъжица мед
2 яйца
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1/2 супена лъжица настъргани лимонови кори
1 супена лъжица олио + олио за пържене
Начин на приготвяне:
В съд слагаме сухите съставки, разбъркваме ги, а в друга купа смесваме останалите продукти. След това обединяваме двете комбинации в едно, хубаво ги разбъркваме с шпатула, докато получим меко, еластично, леко и лепкаво тесто, което слагаме в хладилник за един час да се охлади.
После изваждаме тестото, загряваме тиган с олио (на средна степен, силна в никакъв случай). Мазнината в тигана трябва да е около 4-5 см, все едно пържи в маслена баня.
С помощта на малко допълнително брашно за поръсване и доомесване на тестото и за набрашняване на ръцете, оформяме малки топченца (колкото индийско орехче) и ги изпържваме от всички страни до златисто.
Слагаме готовите бухтички върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината. Сервираме ги поръсени с пудра захар, сирене, мед, течен шоколад или конфитюр.
Лимонови бухти
Обещаващо начало на празниците
19537