Необходими продукти за капучиното:
2 жълтъка
3 чаени лъжички захар, разтворени в малко вода
1/2 чаена лъжичка желатин, разворен в малко вода
5 супени лъжици кисело мляко
50 г горски плодове или 1 супена лъжица сладко от горски плодове
За карамеловия сос:
3 чаени лъжички вода
35 г захар
15 г масло
3 чаени лъжички кафява захар
3 чаени лъжички сметана
1/2 чаена лъжичка ванилова захар
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват, добавят се захарта, желатинът и се бърка до получаване на хомогенна консистенция. След това идва ред на киселото мляко и горските плодове, като отново се смесват добре. Разпределят се в чашки за капучино и се слагат в камерата за 3 и половина часа.
В тиган се загряват водата и захарта до придобиване на карамелов цвят, след което се махат от огъня. Прибавя се маслото и се разбърква, докато се разтопи. Отново се загрява и изсипваме кафявата захар, която се разбърква до нейното разтапяне. Накрая се отстранява от котлона и се залива със сметаната и ваниловата захар.