Необходими продукти:
150 г меко масло
200 г пудра захар
4 яйца
70 мл. прясно мляко
260 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 г натурален шоколад
1 с.л. натурално какао
1 ванилия
2 с.л. кокос
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте с миксер мекото масло и пудрата захар до пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате сместа след всяко. Сложете прясното мляко. Разбъркайте брашното, заедно с бакпулвера и ги изсипете в тестото. Разбийте добре.
Отделете половината смес и сложете в нея ванилията и кокоса. Разбъркайте. В другата половина от тестото разбъркайте стопен на водна баня шоколад и какао.
Намаслете форма за кекс. Сложете в нея хартия за печене и я залепете добре по стените и дъното. Редувайте кокосовата и шоколадовата смес, докато свършат. Направете го шарен. Изпечете кекса за час, докато клечка, бодната в него, излезе суха.
Оставете го да изстине напълно и разрежете.