Необходими продукти:
2 яйца
500 мл. мляко
180 грама брашно
2 супени лъжици разтопено масло
1 чаена лъжичка пудра захар
1/2 чаена лъжичка сол
1/3 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички продукти в голяма купа. Ако имате ръчен блендер, можете да разбъркате тестото с него – така то ще стане възможно най-гладко, без бучки брашно. Ако ли не, разбивайте с бъркалка или вилица докато се получи хомогенна смес.
Загрейте тиган за палачинки на средна температура.
Палачинките се готвят възможно най-тънки, затова бързо изгарят на по-висока температура. Нагласете температурата спрямо вашите котлони.
Ето и няколко съвета:
* Намазнявайте тигана преди да опечете всяка една палачинка (за предпочитане с масълце)
* Когато изсипвате тестото в тигана: дръжте тигана с една ръка, а в другата купата с тестото. Докато изсипвате тестото в центъра на тигана, го наклонете бързо във всички посоки, за да разпределите тестото равномерно по цялото дъно. След първите две-три палачинки ще свикнете с техниката и с количеството тесто, което е необходимо за една палачинка.
* Винаги покривайте вече опечените палачинки, докато приготвяте останалите.
* Колкото по-течно е тестото за палачинките – толкова по-вкусни са те.
* Разбира се, вие можете да съобразите рецептата с вашия вкус, ако искате да хапвате по-тестени палачинки, добавете още брашно.
* Не забравяйте да овкусите тестото – сол и захар са задължителни подправки за палачинково тесто.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Шоколадови палачинки за закуска
Разберете в какво се крие чарът на палачинките
Сладко суши от палачинки
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Дантелени палачинки
Палачинкова торта
Палачинки с кус-кус за вечеря