Необходими продукти:
6 яйца
1 1/2 чаена чаша сметана (може да използвате мляко)
2 ванилии (или екстракт ванилия)
1/2 чаена лъжичка канела
щипка индийско орехче
щипка сол
6 дебели филии сух хляб
4 супени лъжици краве масло
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа яйцата, сметаната, ванилията, канелата, индийското орехче и солта. Поставете филийте в тавичка, достатъчно голяма, за да се наредят на един пласт. Залейте ги отгоре с яйчената смес и оставете да се накиснат за около пет минути.
Обърнете филийките и ги оставете за още пет минути. Загрейте маслото и олиото в тиган и изпържете филийките до златисто от двете страни. Извадете и ги оставете върху решетка или салфетка да се отцедят от мазнината. Сервирайте горещи.