Необходими продукти:
4 чаени чаши овесени ядки
1 чаена чаша натрошени орехи (или други ядки по желание)
1 чаена чаша сушени боровинки
1 чаена чаша стафиди
1/4 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша мед
1/2 чаена чаша олио
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
1/2 чаена лъжичка канела
щипка сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете овесените ядки, орехите, кафявата захар, солта и канелата. В друг съд разбъркайте олиото, меда и ваниловата есенция. Смесете съдържанието от двете купи и го разбъркайте добре.
Разпределете сместа в голяма тава и я печете в предварително загрята фурна на 160 градуса около 35-40 минути. Разбърквайте я на всеки 10-15 минути, за да може съставките да се изпекат равномерно. След като извадите тавата от печката, добавете стафидите и боровинките.
Съхранявайте мюслито в голям съд с похлупак (или буркан).
Домашно мюсли
Как сами да си го приготвим
23388