Палачинките са любима закуска за много хора. Днес обаче, ви предлагаме малко по-различна рецепта за малко по-особен вид палачинки.
Необходими продукти:
250 г брашно
1 1/2 чaена чаша нискомаслено мляко
1/2 чаена чаша вoда
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол
3/4 чаена лъжичка куркума
1/2 чаена лъжичка олио
претопено масло или обикновено масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
Пресявате брашното. В дълбок съд смесвате всички съставки, освен олиото, тo се слага последно, и пак разбърквате. Оставяте тестото да почива поне 20 мин.
За да получите дантелените палачинки, може да използвате една пластмасова чаша, чието дъно сте пробили на пет места. Дупките са малки - 3-4 мм в диаметър.
Слагате тигана на огъня. Като се сгорещи силно го намазвате с 1/2 чаена лъжичка претопено масло. Сипвате в продупчената чаша от течността и започвате да я движите въртеливо над тигана.
Изтичащото тесто прави дантелата. Като се запече от едната страна добре, обръщате от другата за кратко. Сервират се веднага.
В Малаизия хапват тези палачинки като гарнитура към тяхната къри гозба.
Ако сте изпробвали рецептата и ви допада резултата, може да го споделите с нас на Edna@netinfocompany.bg