Необходими продукти:
няколко скилидки чесън
няколко стръка магданоз
зехтин
кашкавал
черен пипер
франзела (или друг хляб по избор)
Начин на приготвяне:
Сложете скилидките чесън и магданоза в блендер (може и с кухненски робот, пасатор или на ръка). Прибавете около половин чаена чаша зехтин.
Разбийте добре съставките. Ако го правите на ръка, нарежете чесъна и магданоза на ситно и след това хубаво ги разбъркайте със зехтина.
Срежете франзелата на половина и после всяка от тях разрежете на други две половини по дължина. Намажете и двете половини със чесново-магданозената смес.
Завийте франзелата със алуминиево фолио, поставете я в тава и я запечете във фурната за 10 минути при температура 250-300 градуса.
След като я извадите, поръсете хляба с кашкавал, черен пипер и го върнете във фурната за още 5-10 минути, докато се запече кашкавалът.
Чеснови хлебчета
С кашкавал
34432