Необходими продукти:
2/3 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша жълт царевичен грис
1 супена лъжици бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжици сода за хляб
1/4 чаена лъжица лют червен пипер
1 бр. яйце
3/4 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
4-6 бр. кренвирши (колбаси)
4 супени лъжици царевично нишесте
дървени шишчета
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбъркват се сухите съставки (без царевичното нишесте), яйцето и млякото се разбиват и се добавят към сухата смес. Сместа се разбива до консистенция на палачинкова и се оставя за 10 минути да втаса.
Кренвиршите се набождат на шишчетата и се овалват в царевичното нишесте, потапят се в палачинковата панировка и се запържват до златисто, оцеждат се на хартия.
С тази смес могат да се панират както различни колбаси, така и различни видове сирена.