Необходими продукти:
Една багета
1, 2, 3 или повече яйца, зависи от големината на багетата
сол на вкус
1-2 стръкчета пресен лук
прошуто, шунка, салам или друго месо по ваш избор, нарязано на парченца
Настърган кашкавал (може и сирене)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбъркват, към тях се прибавят нарязания лук, настъргания кашкавал или сирене, прошутото или шунката, както и подправки на вкус (сол, черен или червен пипер). Разбърква се добре.
След това се взима багетата и внимателно ѝ се изрязва сърцевината, както е показано на видеото по-горе. В полученото каналче се изсипва сместта. Слага се във фурната и се пече до готовност. Чудесно е както за закуска, така и за вечеря, сервирано в компанията на айран.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: