Необходими продукти за 1 баница:
1 пакет точени кори
400 г локум
250 г краве масло
200 г орехи
200 г стафиди
мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
1. Локумът се нарязва на кубчета, маслото се разтопява, а орехите се натрошават.
2. Корите се приготвят за завиване, като се отделят по три и се намазват с масло, за да се слепят. Върху тях се поръсва от орехите, локума и стафидите и се завиват рулца.
3. Рулцата се подреждат в намазнена тава и баницата се пече в предварително сгорещена до 200 градуса фурна за около 25 минути.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още рецепти за баница:
Сладка баница с тиквички
Вита баница с пресен лук
Баница със спанак