Необходими продукти:
1 пакет точени кори
100 гр извара
100 гр сирене
2-3 яйца
3 с. л. кисело мляко
40-50 гр. масло
¼ ч. л. сода
Начин на приготвяне:
Намазваме тигана с малко от маслото, което сме разтопили. След маслото слагаме на кръст два чифта кори.
Корите трябва да стърчат по 4-5 см от всяка страна. Поръсваме корите лекичко с вода и с още от разтопеното масло.
Взимаме още 2-3 кори и ги накъсваме в средата на тигана, изсипваме от плънката и повтаряме стъпката, докато ни свършат продуктите.
За плънката разбъркваме киселото мляко, изварата, яйцата, сиреното и содата за хляб.
Накрая завиваме краищата на корите, така че да се образува нещо като джоб. Отгоре поръсваме с още малко от маслото и се пренасяме на печката, където на средно висока температура започваме да я печем.
Слагаме капак върху тигана. Когато баничката хване хубава коричка от долната страна, трябва да я обърнем.
Когато хване коричка и от другата страна, я изваждаме да поизстине върху решетка, за да е максимално хрупкава отвън.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница