Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
3 с.л. олио
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
около 50 г безсолно сирене
1/4 ч.л. сух босилек
1/4 ч.л. суха мащерка
Начин на приготвяне:
Разбиват се заедно киселото мляко, содата, солта, едното яйце и олиото и се прибавят към брашното. Омесва се меко тесто, от което се разточват кори с дебелина около 0,5 см.
От корите с чаша се изрязват кръгчета, в които се поставя пълнеж от стритото сирене, размесено с белтък от второто яйце. След това кръгчетата се прегъват на две, поставят се в намазана с масло тава, намазват се с разбития жълтък от второто яйце и се пекат при умерена температура.
Ароматни соленки
Кулинарни съботни удоволствия
22694