Необходими продукти:
1 малък пакет бутер тесто
1 жълтък за намазване
сусам или мак за поръсване
За плънката:
200 г прясно сирене (намачкано с вилица) и разбъркано с 1 белтък
Начин на приготвяне:
Разгънете листа бутер тесто. Разделете го на 3 еднакви части. Всяка от тях изрежете във формата на кръг. Всеки кръг срежете първо на кръст, а после всяка част срежете още веднъж по средата.
Ще получите по 8 триъгълничета от парче бутер тесто, общо 24 кроасанчета от целия пакет. Издърпайте колкото се може повече всеки триъгълник, за да се издължи още единият остър ъгъл.
Сложете по малко плънка в основата на триъгълника и навийте до получаването на кроасанче. Намажете с жълтък и поръсете със семенца мак или сусам. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. Внимавайте да не ги изгорите, тъй като са много малки и крехки и стават готови много бързо.
Апетитни мини кроасани
Закуската е готова
21959