Зрял боб по самоковски

Зрял боб по самоковски

боб
Снимка: iStock
3 от общо 2 гласа
Необходими продукти

Планинската храна из целия свят си прилича - мощна,с малко продукти и носеща достатъчно живец, за да се справиш с по-тежките географски особености.

Такъв е и този запечен фасул от Самоков - семпъл, щедър и здраво стъпил на земята.

Необходими продукти за 4 порции:

*400 г зрял фасул
*200 г гъби челядинки или печурки
*4 с. л. олио
*1 глава лук, нарязан на ситно
*1 морков, настърган на едро ренде
*3 домата, нарязани на филийки
*сол на вкус

Начин на приготвяне:

Фасулът се накисва със студена вода от вечерта. Сутринта водата се изхвърля и на нейно място се наливат 6 чаши гореща вода. Така фасулът ври, докато омекне напълно. Прецежда се.

Лукът, гъбите и морковът се задушават в олиото и се добавят към фасула, прибавя се сол на вкус. Разбърква се добре и сместа се изсипва в глинен гювеч.

Лютата чушка се препича, счуква се и се поръсва. Фасулът се покрива с доматите и се запича в умерена фурна за около 20 мин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти