Необходими продукти:
4 малки хлебчета
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 малка тиквичка
1 консерва печурки
1 глава лук
1 консерва връхчета на зелени аспержи
шепа нарязани зелени маслини без костилка
шепа нарязани черни маслини без костилка
(Всички изброени до тук продукти, могат да се заменят с готова зеленчукова смес от тези, които се продават замразени в пакети или да се комбинират по ваш вкус)
1 скилидка чесън
200 гр моцарела (или друго сирене по ваш вкус)
16 филета аншоа
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Хлебчетата се разрязват по дължина и всяка половинка се издълбава, отстранявайки меката част, за да придобият формата на лодки. Намазват се със зехтин от вътрешната страна и се запичат леко във фурната, докато станат хрупкави, но без да изсъхват или да променят цвета си. Когато това стане, натъркваме отвътре с обеленото чесънче и запазаме настрани. В три лъжици зехтин задушаваме с малко сол добре измитите, почистени и нарязани на малки парченца зеленчуци.
Отстраняваме готовите зеленчуци да се поохладят, след което с помощта на лъжица разпределяме в хлебните лодки. Разрязваме сиренето на ленти, разполагаме ги върху зеленчуците и запичаме на грил за три-четири минути.
Сервираме горещи с филетата аншоа върху разтопеното сирене и чаша добро, червено вино.