Необходими продукти:
3 средни сварени картофа
2 средни тиквички
2 сурови моркова
чубрица
риган
пресен магданоз
1 глава ситно нарязан кромид лук
3-4 счукани скилидки чесън
сол на вкус
щипка лют червен пипер
черен пипер
сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките, изцедете ги с ръце, осолете ги и ги оставете да се отцедят напълно.
Когато са готови, смесете ги с настърганите моркови, намачканите с вилица варени картофи, ситно нарязания лук, счуканите скилидки чесън и подправките.
Оформете кюфтетата с ръце, оваляйте ги в сусам и ги подредете в тава върху хартия за печене.
Полейте всяко кюфте с малко зехтин и ги изпечете до готовност в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.
Зеленчукови кюфтета
С картофи и тиквички
20398