Необходими продукти:
500 г броколи
3 моркова
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 супени лъжици зехтин
200 мл кокосово мляко
сол на вкус
къри или индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и чушките на ивички, лука на лунички, скилидките чесън на филийки.
Ако броколите са пресни, ги начупваме на розички и ги потапяме за 3 минути в кипяща вода с малко изцеден лимон.
След това загряваме зехтина, като първо слагаме морковите за 1-2 минути, а после идва ред на лука, чушките, броколите и чесъна.
Готвим 6-7 минути, но наблюдавайте зеленчуците, докато станат леко хрупкави и тогава прибавяме кокосовото мляко, кърито или индиско орехче за още 1-2 минути.
Зеленчуци с кокосово мляко
Щедростта на природата се побира в една чиния
14084