Необходими продукти:
80 г. микс бадеми и лешници
80 г. фурми
1 и 1/2 ч.л. сироп от агаве
1 ч.л. натурално какао
1-2 ч.л. вода
по желание натурално какао за овалване
Начин на приготвяне:
Накиснете ядките за половин-един час във вода. Отцедете ги добре и ги измийте.
Сложете ги в блендера и добавете почистените от костилки фурми, сиропа от агаве, какаото и водата.
Смелете всичко, докато стане на трохи. Оформете бонбоните с леко навлажнени ръце.
По желание оваляйте част от тях в какао и охладете бонбоните поне за час, за да стегнат.
Още здравословни и веган рецепти:
Сурово брауни
Суров веган чийзкейк с ягоди
Бързи и здравословни веган трюфели
Чийзкейк със сладко от кайсии
Домашно ядково мляко
Бонбони от моркови