Необходими продукти:
1 франзела
1 розов домат
1/2 тиквичка
10 маслини каламата
2 средно големи скилидки чесън
50 мл зехтин
риган
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на филийки. В малка купа стиснете скилидките чесън и ги разбъркайте с 50 мл. зехтин. Подредете хлебчетата върху хартия за печене в тава и ги намажете с чесновия зехтин. Запечете ги на 200 градуса за около десетина минути. През това време си подгответе зеленчуците.
Обелете и нарежете домата и тиквичката на кубчета. Отделете костилките на маслините и ги нарежете на малки парченца. Смесете всичко и внимателно разбъркайте с малко сол. Извадете тавата от фурната.
Разпределете обилно, с помощта на лъжичка, готовата зеленчукова смес върху топлите чеснови брускетки. Поръсете със сушен риган.