Необходими продукти:
1 буркан/консерва сварен нахут (може и да си сварите сами)
1-2 с.л. зехтин
сол
черен и червен пипер
u
кимион
риган
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Изсипете нахута в гевгир и измийте добре.
В купа сложете зехтина, подправките и добавете нахута и разбъркайте добре.
Преместете в тава върху хартия за печене и сложете в добре загрята фурна за около 10-15 мин. като разбърквате. Сервирайте с лайм или лимон.
Може да поднесете нахута и като част от свежа салата с марули, домати и др.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Салата с нахут, маслини и чушки
Фалафели с нахут и червена леща