Необходими продукти за 2 бр.:
300 мл. вода от 200 г. суров нахут
200 г натурален шоколад
5 с.л. пудра захар
за украса:
натрошени орехи
зърна нар
1 смокиня
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за една нощ и излейте водата. Залейте го с обилно количество вода и го сварете за час и половина. Можете да ползвате и тенджера под налягане.
Извадете зърната с решетъчна лъжица и върнете водата на котлона да поври още 15-тина минути. Не махайте пяната. Охладете я напълно. Необходими са ви 300 мл. от нея.Стопете на водна баня, на тих огън шоколада. Охладете го напълно.
Прецедете студената вода от нахута и я разбийте, с помощта на миксер до меки връхчета. Добавете пудрата захар и разбийте отново. Може да отнеме около 10-15 минути. Внимателно добавете "белтъците" към стопения шоколад и бъркайте с шпатула.
Сместа ще ги поеме и ще се втечни леко. Налейте шоколада в чашки и го охладете за няколко часа, за да стегне. Украсете със ситно смлени орехи, зрънца нар и резен смокиня.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Бързи и здравословни веган трюфели