Необходими продукти (за 4 порции):
15-20 бр. изпечени и обелени чушки
1 кг домати
4-5 глави лук
брашно
магданоз
олио
сол
захар
Начин на приготвяне:
Овалваме чушките в брашното, към което предварително сме добавили сол, и ги изпържваме в сгорещеното олио. Готовите чушки нареждаме в голяма чиния.
По желание можем да отцедим чушките от мазнината, като преди да ги сложим в чинията, ги наредим върху кухненска хартия. Настъргваме доматите и ги слагаме в тенджера на бавен огън, докато поомекнат.
Нарязваме лука на едро и го задушаваме в малко олио. Когато доматите са готови, ги посоляваме на вкус и прибавяме щипка захар. Слагаме лука и магданоза към доматения сос и разбъркваме добре. Накрая заливаме изпържените чушки със соса.
Пържени чушки
С доматен сос
19770