Необходими продукти за 4 порции:
4 червени чушки
4 зелени чушки
1 глава лук
1 морков
1 патладжан
1 тиквичка
1 домат
70 мл зехтин
50 мл бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон
черен пипер на вкус
мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
1. Чушките се измиват, разрязват се по дължина и се почистват от семената. Останалите зеленчуци се нарязват на малки кубчета и се задушават в зехтина и виното, като първо се слагат морковът и лукът, после – тиквичката и патладжанът, и накрая – доматът. Овкусява се със стрития зеленчуков бульон и черен пипер.
2. След като зеленчуците омекнат, половинките от чушките се пълнят с помощта на супена лъжица.
3. Слагат се в намазнена тава, сипват се около 100 мл вода и ястието се пече около 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!