Необходими продукти за 4 порции:
3 стръка праз
1 к. ч. олио
1 стрък целина
200 г ориз
1 кубче зеленчуков бульон
3 ч. л. доматено пюре
100 г черни маслини
Начин на приготвяне:
1. Празът се нарязва на колелца и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се ситно нарязаната целина и се наливат 4–5 с. л. топла вода. Зеленчуците се задушават 5–6 минути на слаб огън под капак.
2. Прибавя се оризът, сипва се разтвореният в 700 мл вода бульон и се добавя доматеното пюре.
3. Щом сместа кипне, се прехвърля в тава, прибавят се почистените от костилките маслини и се разбърква. Пече се в умерено загрята фурна на 160–170 градуса, докато оризът стане готов.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!