Пилаф с коприва

За днес сме готови с порцията полезни качества

Пилаф с коприва
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз басмати
200 г прясна коприва
1-2 настъргани моркова
1 глава лук (накълцан на ситно)
3-4 скилидки чесън (накълцани)
2 чаени чаши вода
няколко стръка магданоз
2 стръка пресен лук
сол и черен пипер
2-3 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:
В дълбок тиган с похлупак сипваме мазнината. Когато се загрее, добавяме лука и чесъна и ги запържваме около една минута. Прибавяме морковите и копривата и пържим още 2–3 минути.

Следва измитият предварително ориз, който объркваме с другите съставки в тигана за около една минута.

Овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с двете чаени чаши вода. След това похлупваме тигана, а когато сместа заври, намаляваме огъня, така че оризът да къкри.

Варим го, докато попие всичката течност. От време на време разбъркваме съставките, а за финал поръсваме ястието с магданоз и пресен лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти