Патладжани с булгур

Вегетарианци (и не само), бързо сядайте на масата

Патладжани с булгур
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Булгурът е пресована пшеница богата на фибри, а патладжанът пък се радва на солидно съдържание от желязо, калций и витамин C. Отправяме ви едно лесно, кулинарно предизвикателство с тези два растителни продукта.

Съставки за 4 порции:
2 средни патладжана
40 г масло
2 супени лъжици зехтин
1 чаена чаша булгур
1 глава лук
2 скилидки накълцан на дребно чесън
половин чаена чаша микс от едро нарязани бадеми и кашу
половин чаена чаша стафиди
четвърт чаена лъжичка настъргано индийско орехче
1 счукано зърно бахар
половин чаена лъжичка куркума
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:
Разполовете патладжаните по дължина и ги издълбайте с лъжичка. Посолете издълбаната част и оставете 20 минути, за да се отстрани горчивината. Изплакнете със студена вода и изцедете. Залейте булгура с топла вода и го оставете да набъбне и омекне. След това го измийте и отцедете. Нарежете лука на дребно и го задушете в маслото и зехтина заедно с издълбаната вътрешност на патладжаните, ядките, стафидите, чесъна и подправките, а накрая добавете лука и булгура.

Гответе 1-2 минути и подправете със сол и пипер. Напълнете патладжаните със сместа, сложете ги в тавичка намазана с масло, сипете малко вода и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. По желание поднесете с доматен сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти