
Необходими продукти за 2 порции:
2 филета от риба пангасиус
1/2 чаша настърган пармезан
50 г краве масло
сокът от 1/2 лимон
2 щипки сух босилек
2 щипки лук на прах
1 щипка семена от копър
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
1. Филетата се овкусяват със сол и черен пипер. Слагат се в намазнена тава и се пекат в предварително загрят грил на 240 градуса, на най-горното ниво около 2–3 минути от всяка страна.
2. Маслото се разтопява и се смесва с босилека, лука, семето от копър, сока от лимона и пармезана.
3. След като рибата е обърната, се намазва с получената смес. Връща се във фурната да се запече до златисто.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Други рецепти с риба:
Макарони с риба тон
Банички с риба тон
Как се пържи дребна риба
Съвети за пазаруване на риба
6+1 причини да ядете риба