Необходими продукти:
250 г леща
3 супени лъжици растително масло
2 малки глави кромид лук
3 скилидки чесън
1 малка чушка
2 карамфилчета
1 малко парче канела
1 супена лъжица къри
1 чаена лъжичка доматено пюре
сол, лимонов сок
Начин на приготвяне:
Лещата накисваме предварително, като я заливаме с половин литър студена вода и я оставяме да преседи три часа.
Кипваме я в същата вода и добавяме едната глава ситно нарязан лук. После сваряваме лещата.
Втората глава лук нарязваме също на ситно, счукваме скилидките чесън и заедно с надробената чушка, карамфилчетата и канелата я запържваме в продължение на три минути.
След това намаляваме огъня, прибавяме кърито и задушаваме три-четири минути на слаб огън. Всички подправки, запръжката и доматеното пюре смесваме със сварената леща.
Леща с къри
Фасулска му работа
27055