Необходими продукти:
4 ч.ч. розички карфиол (1 голяма глава)
3 моркова
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан
1 яйце
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
50 г масло или зехтин
Начин на приготвяне:
Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани моркови.
Отцедете водата и ги нарежете с нож на ситно.
Изсипете ги в купа. Добавете брашното, за да поеме излишната влага и разбъркайте.
Добавете и настъргания пармезан. Нарежете на ситно връзка пресен лук и чесън.
Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и нарежете магданоз. Разбъркайте всичко добре.
Загрейте тиган с малко масло. Когато се стопи, сложете малко от сместа със супена лъжица и заравнете.
След 2-3 минути обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна.
По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.
По желание поднесете с млечен-чеснов сос.