Кюфтенца

От карфиол

Кюфтенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 ч.ч. розички карфиол (1 голяма глава)
3 моркова
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан
1 яйце
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
50 г масло или зехтин

Начин на приготвяне:
Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани моркови.

Отцедете водата и ги нарежете с нож на ситно.

Изсипете ги в купа. Добавете брашното, за да поеме излишната влага и разбъркайте.

Добавете и настъргания пармезан. Нарежете на ситно връзка пресен лук и чесън.

Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и нарежете магданоз. Разбъркайте всичко добре. 

Загрейте тиган с малко масло. Когато се стопи, сложете малко от сместа със супена лъжица и заравнете.

След 2-3 минути обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна.

По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.

По желание поднесете с млечен-чеснов сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти