Необходими продукти:
350 г леща
1 средно голяма глава лук
1 голям морков
40 г глава целина
250 г картофи
100 г домати
2-3 скилидки чесън
80 мл олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистената и накисната в студена вода леща се отцежда и се изсипва в тенджера, залива се със студена вода и се слага да се вари на слаб огън. Лукът, морковът и целината се почистват, нарязват се на дребно и се задушават в сгорещеното олио и малко вода.
Когато зеленчуците омекнат към тях се прибавят сварената леща, счуканият чесън, настърганите домати и нарязаните на дребни кубчета картофи. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Ястието се разбърква, прехвърля се в намазнена тавичка и се пече до готовност в умерено загрята фурна.
Съвет:
Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: