Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
3 скилидки чесън
пресен кориандър
зехтин с чили
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките и ги подсушаваме, нарязваме ги по дължина на половина и после на една страна (под ъгъл) на филийки с дебелина около 1 см.
Запържваме ги за една минута в намазнен грил тиган заедно с чесъна на силен котлон - колкото да не останат сурови.
Прехвърляме тиквичките от тигана в купа, посоляваме ги, добавяме пресен кориандър и ги мариноваме със зехтин с чили.
Ако нямате готов такъв, можете предварително да го приготвите като нарежете едно чили и го полеете със зехтин. Внимавайте, защото колкото по-дълго чилито стой в зехтина, толкова по лютив ще стане той.
Тиквичките трябва добре да изстинат преди да ги сервираме, иначе не са така хрупкави.
Хрупкави тиквички
Универсална гарнитура
17292