Необходими продукти:
1 чаша сурови ядки по ваш избор
3-4 чаши вода
ванилия или мед
Начин на приготвяне:
Накисваме ядките предварително за няколко часа (или една нощ) във вода. Изплакваме и ги изцеждаме, а после ги изсипваме в блендера. Добавяме 3-4 чаши вода (в зависимост от желаната гъстота).
Ако желаете, прибавете 1/4 чаена лъжичка натурална ванилия за аромат или 1 чаена лъжичка мед, а може и агаве или 2-3 обезкостени фурми. След това включваме блендера и пасираме съставките 1-2 минути.
Готовото мляко прецеждаме през марля и може да го съхраняваме в стъклена бутилка в хладилника до 2-3 дни.
* Ядковото мляко е пълноценен заместител на животинското. Можем да го използваме в супи и десерти, както и за да приготвим смути, чай, какао или просто да изпием чаша чисто освежаващо мляко.
Домашно ядково мляко
По-добрата алтернатива
11289