Необходими продукти:
200 г фурми без костилки
80 г сурови бадеми
80 г сурови лешници
50 г сушени боровинки
1-2 с.л. вода
1 ч.л. горчиво какао
1 ч.л. чиа
За пълнежа:
100 г био кокос
2 с.л. сироп от агаве (или мед)
горчиво какао за овалване
Начин на приготвяне:
Накиснете бадемите и лешниците във вода за няколко часа. Отцедете и ги измийте. Махнете костилките на фурмите и ги сложете в блендер. Добавете отцедените ядки, сушените боровинки, какаото, семената от Чиа и 1-2 с.л. вода. Пасирайте до хомогенност.
В малка купа изсипете кокоса и го разбъркайте с 2 с.л. сироп от aгаве или мед, докато се слепи. Леко намокрете ръцете си. Вземете от шоколадовата смес и оформете на топка с дупка по средата.
Вземете от кокосовата смес и сложете топче от нея по средата, след това оформете шоколадовите трюфели кръгли. Оваляйте ги в какао. По същия начин оформете останалите бонбони.
Охладете за поне час-два в хладилник преди да ги поднесете.