Тази рецепта е част детоксикиращия режим на д-р Райна Стоянова. Вижте всичко за режима тук >>>
Продукти за 6 порции:
900 гр - 1 кг зеленчуци: аспержи, тиквички, сладки картофи, патладжани, червен лук, кочани царевица, бланширани пресни картофи
За маринатата:
1 глава чесън, скилидките обелени
2 с.л листа от мащерка
1 с.л листа от розмарин
8 дафинови листа
2-3 ч.л счукан черен пипер
150 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете съставките за маринатата в кухненския робот с 1 с.л морска сол и ги смелете на паста.
Нарежете зеленчуците на едри парчета и ги сложете в купа или в здрав плик заедно с маринатата.
Разбъркайте, за да се покрият добре и ги оставете няколко часа да поемат аромата. Загрейте скарата и започнете печенето с по-упоритите зеленчуци – картофите, лука и царевицата. После сложете патладжана, аспрежите и тиквичките.
Времето за печене зависи от вида и дебелината на зеленчуците