Една от хубавите страни на лятото, освен отпуската на морето, топлото време и дългият ден, е и изобилието от плодове и зеленчуци.
Това води и до приготвянето всяка вечер на обилна салата, която често ви засища толкова добре, че нямате нужда от нищо друго (което пък означава, че сте по-спокойни като обличате къси рокли).
Със сигурност ви е известно, че правилното овкусяване на салатата си е цяло изкуство, което гастрономите уважават.
Днес, с помощта на Closetcooking.com, ще ви дадем интересна рецепта за приготвянето на ароматна заливка на салата с балсамов оцет и малини.
Необходими са ви:
*½ чаша пресни малини
*¼ чаша бял балсамов оцет
*¼ екстра върджин зехтин
*1 чаена лъжичка дижонска горчица
*1 чаена лъжичка мед
*1-2 скилидки чесън, ситно нарязани
*сол и пипер на вкус
Приготвянето е повече от лесно – намачквате добре малините и към тях прибавяте всичко останало, разбърквате добре и овкусявате салатата.
Белият балсамов оцет може да бъде сменен по ваша преценка с друг вид оцет.